sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

50 vuotta Bob Dylanin ensilevytyksestä!K50 Edelleenkin tuottelias populäärimusiikin suuri ikoni Bob Dylan täyttää 24. toukokuuta 70 vuotta ja sitä juhlitaan myös Suomessa, Tavastialla kotimaisten huippuartistien voimin.
Tänään tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Dylania tallentui ensi kertaa vinyylille. Hän soitti huuliharppua Harry Belafonten Midnight Special -albumin nimikkoraidalla ja tienasi 50 dollaria. Pari viikkoa aiemmin hän oli heittänyt esikoiskeikkansa New Yorkissa John Lee Hookerin lämppärinä Greenwich Villagessa esittäen muun muassa laulut House of the rising sun ja Song to Woody, jotka päätyivät vuonna 1962 hänen debyyttilevylleen ja loppu onkin historiaa.
Vuosikymmenten kuluessa Dylan ei ole menettänyt tippaakaan mielenkiintoaan, vaan artistin omaleimaisen soundin ovat löytäneet sukupolvet toisensa jälkeen. Mukana Tavastialla onkin sekä pitkänlinjan suomalaisia huippumuusikoita että nuorempia tähtiartisteja. Illan aikana lavalla nähdään Pelle Miljoona, Paleface, Dave Lindholm, Esa Kuloniemi & Aija Puurtinen, Siiri Nordin, Anssi Kela, Heikki Silvennoinen, Mikko Kuustonen, Eero Raittinen ja Joe Vestich. Ilta kattaa Dylanin monipuolisen tuotannon uran alkupäästä aina tähän päivään saakka. Housebändinä Tavastialla toimii taiturimainen Wentus Blues Band.

Ei kommentteja: